Wszystko o tłuszczach
Aktualności
Strefa eksperta
Ciekawostki
FAQ
Słowniczek
O nas
Kontakt
Mapa strony
Polityka cookies
Polityka prywatności
Regulamin
Wszystko o tłuszczach
Aktualności
Strefa eksperta
Ciekawostki
FAQ
Słowniczek
O nas
Kontakt
Wszystko o tłuszczach
W sklepie
W kuchni
W diecie
Artykuły opublikowane w sekcji "Wszystko o tłuszczach" zostały opracowane przez Polskie Towarzystwo Dietetyki.
Jak powstaje margaryna?
Margaryna stanowi mieszaninę wody i oleju, czyli emulsję. Oznacza to, że woda w postaci kropelek ...
więcej
Jak powstaje olej?
Olej z nasion roślin oleistych, np. rzepaku czy słonecznika, wydobywa się przez tłoczenie – na...
więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
Coraz częściej na opakowaniach produktów spożywczych można odnaleźć dodatkowe informacje na t...
więcej
Jak powstaje masło?
Masło jest tłuszczem zwierzęcym, zawierającym co najmniej 80% tłuszczu. Produkowane jest ze śm...
więcej
Sterole i stanole roślinne jako funkcjonalny dodatek
Jednym z czynników ryzyka zachorowania na choroby układu krążenia jest wysokie stężenie choles...
więcej
Żywność funkcjonalna – co to jest, korzyści z jej spożywania
Termin „żywność funkcjonalna” definiuje produkty spożywcze, które wykazują pozytywny wpły...
więcej
1
2
›
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.
OK