Wszystko o tłuszczach
Aktualności
Strefa eksperta
Ciekawostki
FAQ
Słowniczek
O nas
Kontakt
Mapa strony
Polityka cookies
Polityka prywatności
Regulamin
Wszystko o tłuszczach
Aktualności
Strefa eksperta
Ciekawostki
FAQ
Słowniczek
O nas
Kontakt
Słowniczek
a
ą
b
c
ć
d
e
ę
f
g
h
i
j
k
l
ł
m
n
ń
o
ó
p
r
s
ś
t
u
w
y
z
ź
ż
WYSZUKAJ W SŁOWNIKU:
Wszystkie pojęcia
ALA
Cholesterol
Cholesterol HDL (high density lipoprotein)
Cholesterol LDL (low density lipoprotein)
DHA
EPA
HDL
LDL
Izomery trans (TFA)
Kwas alfa-linolenowy - ALA
Kwas dokozaheksaenowy - DHA
Kwas eikozapentaenowy - EPA
Kwas linolowy - LA
Kwas oleinowy
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
Kwasy tłuszczowe nasycone
Kwasy tłuszczowe nienasycone
Kwasy tłuszczowe omega-3 (n-3)
Kwasy tłuszczowe omega-6 (n-6)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
Lipidy
Margaryny i tłuszcze do smarowania
NNKT
Oleje tłoczone na zimno
Oleje rafinowane
Rafinacja
Sterole i stanole roślinne
Tłuszcze
Tłuszcze nasycone
Tłuszcze nienasycone
Tłuszcze utwardzone/uwodornione
Triacyloglicerol
Żywność funkcjonalna
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.
OK